fbpx

05
ag.

Andorra, destinació de pesca

Fa poc es publicava a YouTube un vídeo en què Kilian Jornet explicava que deixava les curses i es passava a la pesca. Era una broma de la marca patrocinadora de l’atleta amb motiu del Peix d’Abril, l’equivalent francès al nostre Dia dels Innocents, però molta gent s’ho va creure. I és que no és inversemblant que Kilian s’aficioni a la pesca ni que una marca de material d’esquí i trail s’introdueixi en la producció de canyes d’alt rendiment. La pesca va a més. No és que s’hagi convertit en un fenomen de massa, però es detecta, al menys al Principat, un augment continuat de la seva pràctica.

Josep Maria Cabanes, presidents de la Federació de Caça i Pesca, explicava al BonDia: “Quin país tan petit com el nostre té 80 llacs, quilòmetres de rius? Tenim la possibilitat de fer un producte de pesca extraordinari per al ciutadà i el turista. Si reestructurem l’enfocament de la pesca, serem un país no visitat, sinó desitjat.” I afegia: “Hem de fer créixer el nombre de pescadors i hem de fer conèixer el nostre país al món. La nostra meta és ser el millor país del món en destinació de pesca. Ho tenim tot per triomfar.”

Andorra té grans paratges naturals amb rius i estanys idonis per a la pràctica de la pesca. El llac de Tristaina és un dels millors per a aquest esport als Pirineus. Els estanys es repoblen cada dos anys amb 10.000 peixos procedents de la piscifactoria de les Salines, alimentada amb aigua de Tristaina i Sorteny. Les espècies més habituals són la truita fario, la truita arc de sant Martí i el salmó de font.

Enguany, el calendari de pesca ha quedat afectat per la crisi del coronavirus. Es va inaugurar al març en rius i cursos d’aigua i al juny en llacs, estanys, basses i masses d’aigua, i s’allargarà fins a l’17 d’octubre en el primer cas i fins al 17 de novembre en el segon.

Qui desitgi introduir-se en aquest món pot contractar un guia de pesca, que li prestarà el material, l’acompanyarà als llocs on fer les millors captures i l’introduirà en aquesta pràctica, que té tant d’esport com d’art. Tant a la Federació Andorrana de Caça i Pesca com al Club de Pesca Esportiva Penya la Truita (tel. +376 341 834 i +376 328 128) i a Pescadors d’Andorra, així com a l’Armeria Font del Marge, a El Somni del Pescador i en altres botigues, bars i hotels l’assessoraran sobre l’obtenció de la llicència de pesca i el posaran en contacte amb els guies del país.

1 Response

  1. Pingback : La temporada de pesca s'obre el 2 d'abril

Fes el teu comentari