fbpx

Event

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Setmana de caça de l’isard

11 setembre 2022 - 18 setembre 2022

La Comissió de Seguiment de la Caça, presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha aprovat els plans de caça de l’isard del 2022. En els recomptes fets sobre el terreny s’han comptabilitzat  1.300 isards en tot el territori, la xifra més alta mai registrada. La dada continua mostrant la tendència a l’alça registrada els darrers anys, afavorida per l’important nombre de cabrits detectats enguany (327 cabrits) i també mostra el bon estat de la cabana al país.

Així, l’ordre ministerial fixa en 201 el total de captures permeses per a la setmana de la caça de l’isard i de 28 isards en el vedat de caça d’Enclar. S’ha establert que la setmana de l’isard se celebrarà del 11 al 18 de setembre. El nombre total de captures previstes per aquest període té en compte la població d’isards en terreny cinegètic comú i en els vedats de caça de Xixerella, Sorteny i Ransol, que és d’un total de 1.007, superior als isards comptabilitzats l’any anterior (973), i també té en compte l’índex de creixement.

D’aquesta manera, i d’acord amb la normativa, s’ha establert que el nombre total de captures permeses que es podran caçar durant la setmana de l’isard és d’un exemplar per cada colla d’un mínim de tres caçadors. Enguany, s’han inscrit un total de 625 caçadors, 24 més que l’any passat.

Les dates previstes per constituir les colles de caça de l’isard, mitjançant el web www.e-tramits.ad, són del 25 al 31 d’agost, ambdós inclosos. Les anelles de captura es podran recollir del 5 al 16 de setembre al Servei de Tràmits del Govern.

En la reunió de la Comissió s’ha recordat el manteniment del punt de control cèntric amb l’objectiu de facilitar al caçador el control de la peça capturada, tot i mantenir l’obligació de comunicar la captura al Cos de Banders. Els representants ministerials han agraït la participació dels caçadors en els recomptes.

Caça al vedat d’Enclar

En referència al vedat de caça d’Enclar s’han comptat 293 exemplars. La població del vedat ha augmentat respecte l’any anterior (244). La Comissió de Caça ha aprovat el pla de caça d’aquest vedat amb un total de vint-i-sis captures selectives i dues de trofeu mascle el que representa un índex de captura del 9,5%. El sorteig per aquest pla de caça està previst pel dia 1 de setembre.

Mostra els detalls

Inici:
11 setembre 2022
Finalització:
18 setembre 2022
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,
Lloc web:
https://www.mediambient.ad/medi-natural/images/stories/mapa_caca.pdf

Organitzador

Govern d’Andorra

Fes el teu comentari