fbpx

Menjat Andorra

Andorra continua tenint estrella

Ja s’han donat a conèixer les noves estrelles Michelin d’Espanya, Portugal i Andorra. Aquest dimarts 22 de novembre, al Palacio de Congresos El Greco de Toledo s’han anunciat les noves distincions: el restaurant Ibaya de Soldeu manté l’estrella obtinguda l’any passat.

També les mantenen restaurants amb vincles amb Andorra com El Portal de Echaurren, d’Ezcaray, a La Rioja, i Marqués de Riscal, a Elciego, Àlaba (el seu xef executiu, Francis Paniego, també és xef assessor de l’Ibaya i de la resta de punts de restauració de l’Sport Hotel Hermitage & Spa), Koy Shunka de Barcelona (liderat per Hideki Matsuhisa, responsable també del Koy Hermitage), Can Jubany de Calldetenes (Nandu Jubany dirigeix l’Espai gastronòmic Diamant i dirigirà també el MiM, substituit de l’Hotel Casa Canut que obrirà segons s’ha anunciat el proper febrer o març). El COME de Barcelona és un dels que ha obtingut estrella per primer cop. Al capdavant hi ha Paco Méndez, també cara visible del TOC Restaurant d’Anyós Park.

Repassades ja les connexions andorranes, cal dir que el 2023 han guanyat el màxim guardó de la guia vermella (tres estrelles) 2 restaurants, Cocina Hermanos Torres (Barcelona) i Atrio (Cáceres), que se sumen a ABaC i Lasarte (Barcelona), Quique Dacosta (Dènia), Arzak i Akelaŕe (Donòstia), Aponiente (El Puerto de Santa María), El Celler de Can Roca (Girona), Azurmendi (Larrabetzu), Martín Berasategui (Lasarte), DiverXO (Madrid) i Cenador de Amós (Villaverde de Pontones), que ja tenien aquest reconeixement.

Hi ha 34 restaurants amb dues estrelles a Espanya, dels quals 3 la reben per primer cop, i 7 a Portugal. Aquests tres nous establiments són El Rincón de Juan Carlos (Adeje), Deessa (Madrid) i Pepe Vieira (Serpe).

Finalment, 203 restaurants espanyols tenen una estrella, dels quals 29 s’estrenen en la categoria. A Portugal són 31 els que compten amb una estrella, 5 d’ells per primer cop. Si ens circumscrivim a la serralada pirinenca, també han revalidat la seva estrella el restaurants Fogony de Sort (Pallars Sobirà) i Les Cols d’Olot (Garrotxa).

Les estrelles Michelin del 2023 de França s’anunciaran el 6 de març.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt