fbpx

Menjat Andorra

Apps de nutrició: desxifrant els codis de barres

Els darrers anys estan apareixent nombroses aplicacions per a mòbil que ens permeten millorar la nostra alimentació. El funcionament de la majoria d’elles és similar: obres l’app, escaneges el codi de barres d’un producte i t’apareix a la pantalla informació nutricional i un sistema de puntuació que t’indica si el producte és més o menys bo per a la teva salut.

N’hi ha moltes, però hem disseccionat les quatre més conegudes. Totes elles estan disponibles per a iOS i per a Android.

Yuka

És una app francesa apareguda el 2017. Està disponible en castellà, francès i anglès. Combina un codi de quatre colors (de més a menys sa: verd fosc, verd clar, groc i vermell) amb una puntuació que va de l’1 al 100. El 60% d’aquesta nota es basa en el valor nutricional del producte, el 30%, en si té o no additius, i el 10%, en si és o no ecològic.

L’aplicació indica també el valors de proteïnes, fibres, greixos saturats, sal, sucre i calories per 100 g de producte i proposa productes alternatius. Si el producte escanejat té additius, t’indica els riscos que aquests comporten. A més d’aliments, avalua també cosmètics. Et permet guardar els productes favorits i en la seva versió de pagament té encara més funcions.

MyRealFood

Aplicació creada pel nutricionista i dietista espanyol Carlos Ríos, fundador del moviment realfooding, que consisteix en propugnar una alimentació a base d’aliments naturals o poc processats. Un cop escanejat el codi de barres del producte, en pots conèixer els ingredients, el valor energètic, els greixos (i quants són saturats), els carbohidrats (i quants són sucres), la fibra, la proteïna i la sal. També determina si aquell producte és menjar real, un bon processat o un simple processat (no recomanable), i en cas que sigui d’aquests últims en proposa alternatives.

El CoCo

CoCo són les primeres síl·labes de consumidor conscient. Es tracta d’una app creada a Barcelona per dos francesos. Aporta exactament la mateixa informació nutricional que MyRealFood (greixos, carbohidrats…) i també l’índex Nutri-score (un codi de lletres de la A a la E, en colors que van del verd al vermell, i que utilitzen marques com Eroski), l’índex Nova, i semàfors de tres colors per als greixos, els sucres i la sal. És una aplicació relativament senzilla.

MyHealthWatcher

Aquesta app creada per l’empresa barcelonina Cube Technology Innovation SL és l’única que està disponible en català, castellà, francès i anglès. Ofereix informació similar a les altres tres aplicacions, però a més la presenta de manera personalitzada, en funció de les dades que l’usuari ha introduït a l’aplicació (sexe, edat, pes, intoleràncies…). Fins i tot permet crear perfils diferents per a cada membre de la família.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt