fbpx

Menjat Andorra

Coque, Monastrell, Raíces i Kofradia, restaurants sostenibles del 2022

El madrileny Coque, amb 3 sols, Monastrell, a Alacant, amb 2 sols, Raíces, a Talavera de la Reina (Toledo), amb 1, i el donostiarra Kofradia, recomanat, són els restaurants guardonats en l’edició 2022 del Sol Sostenible #AlimentosdEspaña de Guía Repsol. Aquests guardons tenen com a objectiu premiar i donar a conèixer els projectes gastronòmics que adopten pràctiques responsables amb el medi ambient.

Aquests premis van nàixer l’any passat amb un únic reconeixement, que va ser per a l’Azurmendi (Larrabetzu, Bizkaia). Enguany s’ha canviat el sistema per premiar un restaurant de cadascuna de les categories de la Guía Repsol.

De Coque, dels germans Mario, Diego i Rafael Sandoval, s’ha valorat una filosofia i línia de treball centrades en el producte de proximitat, les energies renovables i una eficient gestió dels residuos. De Monastrell, de María José San Román, es destaca la labor de sel·lecció i recuperació de varietats poc conegudes de diferents productes i pel seu esforç per aconseguir la neutralitat en carboni. A Raíces, Carlos Maldonado promou el consum de productos locals de Castilla-La Mancha i impulsa Raíces Foundation, que desenvolupa accions solidàries i fomenta l’economia circular. Mentre que el punt clau de Kofradia és que l’establiment està gestionat per l’Organització de Productors de Pesca Costanera de Gipuzkoa i el seu compromís amb la pesca sostenible i de quilòmetre zero.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt