fbpx

Menjat Andorra

Relacionen l’alt consum d’embotits amb el càncer de còlon

Un estudi científic ha confirmat per primer cop la relació entre l’alt consum de nitrits i nitrats i el càncer colonorectal. Aquests compostos abunden en els embotits, on es fan servir per evitar la proliferació de microorganismes nocius i per donar un color rosat al pernil dolç, i també es troben de manera natural en hortalises de fulla verda com l’enciam i els espinacs.

L’Agence Nationale Sécurité Sanitaire Alimentaire Nationale (Anses) ha publicat els resultats d’una investigació que confirmen aquest fet, que ja apuntaven estudis anteriors. De fet, el Centre Internacional de Recerca sobre el Càncer (CIRC), un organisme vinculat a l’OMS, ja classificar les carns transformades en la categoria de cancerígenes el 2015.

“Els experts consideren que la solució no passa per deixar de menjar embotits –i encara menys verdures i hortalisses– però recomanen moderar el consum de productes de xarcuteria i diversificar el de verdures. L’agència francesa de seguretat alimentària recomana no menjar més de 150 grams d’embotit a la setmana per reduir l’exposició als nitrits i nitrats”, informa el diari Ara.

Anses explica al seu lloc web que els nitrats i nitrits presents en els aliments poden tenir diferents orígens: per ocurrència natural en el sòl (cicle del nitrogen) i en els recursos hídrics, a les plantes per la seva absorció i pel seu ús com a additius alimentaris (E249, E250, E251, E252) per les seves propietats antimicrobianes en xarcuteria i carns processades, principalment.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt