fbpx

Menjat Andorra

Un 2022 amb certificació ecològica

Els vins de Borda Sabaté són els únics productes alimentaris andorrans amb certificació ecològica a dia d’avui, però això pot canviar a partir d’aquest any —si més no, aquesta és la intenció del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat— gràcies als ajuts directes i indirectes destinats a la transformació de les explotacions per a la certificació ecològica, informa el BonDia.

Els ajusts s’adrecen tant a agricultors i ramaders com a aquells artesans que fan productes alimentaris (melmelades, xocolata, etcètera). S’han establert 3.000 € per hectàrea i any en el moment en què es faci la conversió i en 2.000 € per hectàrea i any quan es tracti de mantenir aquesta producció ecològica.

La conversió ecològica per part de la ramaderia és un procés més complex i més car que el de l’agricultura.  El que resulta més costós és el pinso amb certificació ecològica, reconeix la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. De fet, la ramaderia es troba immersa ara mateix en un altre repte important com és la certificació de benestar animal segons els estàndards proposats per Welfare Quality.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt