fbpx

04
gen.

Un 2022 amb certificació ecològica

Els vins de Borda Sabaté són els únics productes alimentaris andorrans amb certificació ecològica a dia d’avui, però això pot canviar a partir d’aquest any —si més no, aquesta és la intenció del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat— gràcies als ajuts directes i indirectes destinats a la transformació de les explotacions per a la certificació ecològica, informa el BonDia.

Els ajusts s’adrecen tant a agricultors i ramaders com a aquells artesans que fan productes alimentaris (melmelades, xocolata, etcètera). S’han establert 3.000 € per hectàrea i any en el moment en què es faci la conversió i en 2.000 € per hectàrea i any quan es tracti de mantenir aquesta producció ecològica.

La conversió ecològica per part de la ramaderia és un procés més complex i més car que el de l’agricultura.  El que resulta més costós és el pinso amb certificació ecològica, reconeix la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. De fet, la ramaderia es troba immersa ara mateix en un altre repte important com és la certificació de benestar animal segons els estàndards proposats per Welfare Quality.

Fes el teu comentari