Bethevents ens comparteix les noves tendències en bodes, batejos i comunions
Elisabeth Arajol és la CEO de Bethevents, una empresa amb una trajectòria i experiència de més de 14 anys en la gestió i organització d’esdeveniments socials (bodes, batejos, comunions, etc) a Andorra, Menorca i la Costa Brava.
Des de Menja’t Andorra hem tingut el plaer d’entrevistar-la, aprofitant que ara comença l’època de BBC (Bodes, batejos i comunions) i ens ha compartit com van ser els seus inicis, com funciona una empresa d’esdeveniments, què és el que fan i si encara està de moda casar-se o les tendències han canviat.
Parla’ns dels orígens de la teva empresa, què fas i des de quan estàs funcionant.
Nosaltres ja fa, des de l’any 2009 que organitzo esdeveniments socials, i venia des de les pràctiques de la Universitat, d’esdeveniments esportius i per empresa, fins que em vaig adonar que el que realment m’agradava era el tema social. Estar en contacte amb gent, i un esdeveniment de caire lúdic on el tarannà del client és molt diferent i va ser quan vaig crear Bethevents. En aquell moment estava vivint a Menorca, i allà hi havia una gran mancança i una gran demanda d’ajuda per organitzar casaments (que són la mare dels esdeveniments socials).
Al 2013 vaig tornar cap Andorra, ja que jo soc d’aquí i ho vaig potenciar al país, des d’aleshores continuo amb els meus esdeveniments.
Ens parlaves abans, que treballes a Andorra, però continues mantenint clientela fora de les nostres fronteres (Menorca i Costa Brava) i organitzant esdeveniments d’aquest tipus…
Correcte, són els mercats que conec i també els gaudeixo, ja que són entorns diferents, i per això vaig decidir mantenir-los.
Això com a localització, però com a clientela, també treballes tant amb gent de país com amb gent de fora de les nostres fronteres.
El 95% intento que sigui gent del país, i són ells qui decideixen trobar un entorn diferent, o fer el seu esdeveniment ja sigui a Menorca, a la Costa Brava o aquí a Andorra.
Hi ha el d’Andorra que es vol casar a l’Escala i hi ha el de Menorca que es vol casar a Canillo…
Correcte, sempre volem el que no tenim…
Ara anem al mes de juny, que és el mes per excel·lència d’aquest tipus de celebracions, però a escala genèrica la gent es casa tot l’any…
Si, casaments d’hivern donen molt de joc, però diria que el 90% de les peticions són per als mesos d’estiu – de juny a setembre -.
A l’empresa d’organització d’esdeveniments us demanen també per al temps?
Oi tant, nosaltres sempre funcionem amb un pla B, C i D. Perquè l’A sempre és el fàcil; farà bo, farà massa calor, no plourà, no nevarà, no farà vent… Però sempre estem pendents de quin temps ens farà aquell dia sigui a l’emplaçament que sigui.
Quan penses en organitzacions d’esdeveniments d’aquest tipus em ve al cap la típica peli americana…hi ha tant atabalament? Les flors, les invitacions, el no posis a aquest al costat de l’altre…
És real sí. Un casament té moltes tecles i moltes que la gent no és conscient fins que si troba en la situació. Perquè casar-se és molt més que posar quatre flors, invitacions i un DJ. Sí que és veritat que, cada vegada més busquen contractar els nostres serveis per aquesta tranquil·litat i que tot surti bé amb la idea que tenen.
El client és molt exigent?
Ha de ser exigent. A partir del moment en el qual tu estàs contractant i pagant per un servei, i més un esdeveniment que, és un dia a la vida (teòricament) has de ser exigent si tu vols que surti perfecte, i per això contractes a algú.
El món de la COVID entenc que a la teva empresa encara et va afectar molt més, pràcticament hauries de quedar a 0, inactiva…
Any 2020 vaig fer un casament al mes de juliol amb mascareta. Es va poder fer perquè eren trenta o quaranta convidats i era una parella que tots dos estan aquí a Andorra, però eren de fora i el 80% dels convidats venien de diferents parts del món. Va sortir, però sí que és veritat que ens ha fet molt mal en l’àmbit dels esdeveniments per aquell any. També hem tingut parelles que havien tancat contracte 2019 i les hem arrossegat dos i tres anys. Al desembre vaig fer l’últim casament pre-covid.
Una empresa de més de 10 anys, explica’ns com ha canviat respecte quan vas començar fins avui dia. Ha evolucionat molt o segueix sent com molt tradicional i quadriculat?
Hi ha el punt tradicional, hi ha serveis que són els que són, però sí que és veritat que al 2010 estàvem en un moment que era molt “la floreta, la decoració, que sigui tot molt maco, les coses handmade…” Avui en dia, la decoració i la gastronomia òbviament són molt importants, però sí que és veritat que la tendència actualment dels casaments és la festa. Cada vegada més, es busca el gran festival després de dinar o sopar. Les actuacions, grups musicals, el DJ, activitats d’estil happy hour, disfresses… És com si no existís un demà i durant aquell dia s’hagués de donar tot.
També hi ha una nova tendència que cada vegada es demana més són les Glitter bar, on tens una barra de purpurines, per pintar-se la cara, de tatuatges..
Fins a quin punt els nuvis que es casen avui dia, valoren el tema menjar o ha passat també a un lloc secundari i valoren més la festa o altres activitats.
Depèn del target de nuvis. He de dir que per al meu target, el que em ve és molt important el menjar. També és veritat que quan faig les reunions amb les parelles, sol ser molt rellevant per al nuvi la part gastronòmica i per la núvia la decoració.
Qui decideix el menú, els nuvis, tu que els assessores, el propi l’hotel restaurant…
L’hotel restaurant on es fa el convit és el que passa la proposta. Quan ja recomanes un hotel o restaurant ja vas a tir segur, però sí que és veritat que a vegades els nuvis tenen una idea i aquí sí que entra la nostra recomanació per assegurar que siguin plats que agradin a tothom i tornin buits cap a la cuina.
Has muntat algun tipus de dinar, sopar-espectacle amb el qual combinis la festa amb la gastronomia perquè gaudeixin tant els nuvis com els convidats?
Amb els casaments no passa tant, però sí que cada vegada hi ha més tendència del format còctel, que és molt més informal, a peu dret on és molt més social.
Casaments que hagis hagut d’improvisar a la muntanya…
A la muntanya són més cerimònies, ja que influeix molt el factor temps, pluja, fred, xàfecs d’estiu i llavors la gent s’assegura i prefereix un espai tancat. Si ho fem en un espai on hem de fer un muntatge de carpes sí que es posa la calefacció, aïllem el terra, però és més cerimònia i sempre tenint un pla B.
Quants casaments pots haver organitzat en aquest temps amb Bethevents?
Vuitanta o noranta més o menys perquè faig com unes quotes anuals. Soc molt exigent i el meu cap té un límit. Quan portes deu casaments simultanis en un any són molts punts a tocar de cadascun d’ells i no pots barrejar-los.
Explica’ns alguna anècdota que es pugui explicar i sigui divertida.
El tema és que es puguin explicar per què no vull que ningú es pugui sentir identificat. Anècdotes moltíssimes, com per exemple, les baralles familiars on has de fer d’intermediària..
Es porta més la boda de dia o boda de nit?
Aquí a Andorra el casament de dia funciona molt bé perquè normalment tenim els xàfecs de tarda, així t’assegures que almenys durant la cerimònia faci bon temps. Perquè si fas una cerimònia 17-17:30 tens molts més números i moltes més probabilitats de tenir un xàfec, llavors diguem que funcionen més les de dia, tot i que se’n fan de nit també.
Per acabar, explica’ns com arriben a contactar amb tu els clients.
El nostre aparador principal són les xarxes socials i la nostra web. És veritat que el boca a boca també funciona molt bé.
Podeu escoltar l’entrevista a la secció Ràdio web.