El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha presentat aquest dijous, 17 de febrer, la primera edició del Receptari gastronomia andorrana, que recull les 30 receptes de cuina més representatives del patrimoni gastronòmic del Principat.
Per arribar-hi, ha exposat el ministre, es va fer un inventari de més de 400 receptes amb arrels al país, de les quals un centenar es considera que encara estan en ús. Per al llibre s’ha fet una darrera criba amb la col·laboració de xefs com Roger Biosca, Miquel Canturri, Carles Flinch, Dolors Pal, Pep Ramos i Josep Maria Troguet, entre d’altres.
“La gastronomia és un recurs clau en la proposta de valor i de diferenciació de la destinació turística d’Andorra”, ha explicat Torres, que ha afegit que la restauració de qualitat atrau nous segments de mercat i permet complementar alhora tota altra experiència turística. El ministre ha agraït als seus antecessors, Francesc Camp i Verònica Canals, la posada en marxa del projecte.
Torres anuncia la creació del segell “Restaurant tradicional de cuina andorrana”
Durant la presentació, Torres ha anunciat la posada en marxa d’un segell que identificarà els restaurants tradicionals de cuina andorrana. Per poder-ne formar part, els restauradors hauran de certificar que el seu establiment té a la carta un mínim de plats de cuina andorrana, prendre el compromís d’elaborar-los amb un percentatge de productes andorrans, que les tècniques utilitzades no siguin de caràcter experimental ni incloguin ingredients exòtics i que ofereixin a la carta de begudes com a mínim un vi i una cervesa del país.
El treball per posar en funcionament el segell es farà de la mà de les dues associacions del gremi del Principat, la Unió Hotelera i Autèntics Hotels, així com de diferents xefs que ajudaran a definir els criteris per aconseguir-lo. S’espera que pugui ser una realitat aquest mateix estiu.