fbpx

Menjat Andorra

Les estrelles Michelin de la península ibèrica del 2022

Passat l’impacte de la segona estrella Michelin atorgada a un restaurant andorrà, toca valorar la cerimònia de les estrelles del 2022 als establiments de la península ibèrica. En aquest any que comença ostenten el màxim guardó de la guia vermella (tres estrelles) 11 restaurants, que són, per ordre alfabètic de la localitat, ABaC i Lasarte (Barcelona), Quique Dacosta (Dènia), Arzak i Akelaŕe (Donòstia), Aponiente (El Puerto de Santa María), El Celler de Can Roca (Girona), Azurmendi (Larrabetzu), Martín Berasategui (Lasarte), DiverXO (Madrid) i Cenador de Amós (Villaverde de Pontones), tot ells a Espanya i tots repetidors.

També hi ha 33 restaurants amb dues estrelles a Espanya, dels quals 4 la reben per primer cop, i 7 a Portugal, tots ells repetidors. Finalment, 184 restaurants espanyols tenen una estrella, dels quals 27 s’estrenen en la categoria. A Portugal són 26 els que compten amb una estrella, 5 d’ells per primer cop.

En aquesta gala s’han lliurat també per primer cop estrelles verdes, un distintiu amb forma de trèvol que reconeix el compromís dels restaurants amb la sostenibilitat. L’han rebut 21 restaurants, els xefs dels quals expliquen breument al web de l’agenda les iniciatives que duen a terme en aquest sentit.

Per posar els exemples geogràficament més propers a Andorra, a Casa Albets (Lladurs, Lleida) defensen: “Estem totalment compromesos amb la sostenibilitat i per això comptem amb la màxima certificació d’eficiència energètica. A la cuina, apostem pels productes ecològics i de proximitat, en general de la nostra horta i amb vista a una proposta 100% vegana”. Mentre al Somiatruites (Igualada, Barcelona) exposen: “Defensem una arquitectura sostenible i d’autoproveïment, per això la coberta de l’hotel és un hort de 400 m² que, adobat amb compost i regat amb pous propis, serveix com a aïllant tèrmic i proveeix el restaurant de productes de total proximitat”.

Les estrelles Michelin del 2022 de França s’anunciaran el 22 de març, dos mesos més tard del que és costum, per permetre als inspectors enllestir una feina que la Covid ha dificultat notablement.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt