fbpx

Menjat Andorra

El Millor Formatge Artesà del Pirineu 2021 és el Blau de Jutglar de Reixagó

El Millor Formatge Artesà del Pirineu 2021 és el Blau de Jutglar de Reixagó, explotació ramadera d’Olost, a la comarca catalana del Lluçanès. Així ho ha dictaminat el jurat de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, integrada a la Fira de Sant Ermengol celebrada aquest cap de setmana a la Seu d’Urgell.

El Blau de Jutglar és un formatge blau de pasta tova i coagulació mixta, amb textura cremosa, envasat amb paper alumini i elaborat amb llet crua de vaca.

En la categoria infantil ha resultat guanyador el formatge La Gàrgola de la Formatgeria el Miracle. Aquest concurs ha estat organitzat per la Fundació Alícia. Els jurat infantil estava format per un grup nens i nenes d’entre 9 i 12 anys escollits entre totes les escoles de la Seu per la seva motivació per formar-ne part. Els infants han rebut una formació específica uns dies abans de la Fira i han fet la seva tria entre les medalles d’or resultants del concurs professional que ha tingut lloc unes hores abans i d’on ha sortit escollit també el El Millor Formatge Artesà del Pirineu 2021.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt