fbpx

Menjat Andorra

Un saló amb productes de proximitat i un gastrolab com a atractiu en els 30 anys de la Mostra

El Saló Ordino Gourmet: un Tast dels Pirineus serà un dels principals atractius del 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica d’Andorra, que tindrà lloc el diumenge 13 de novembre a l’ACCO (Andorra Congrés Centre Ordino). L’exposició i venda de productes de proximitat provinents d’un radi de menys de 150 km anirà acompanyada de xerrades i degustacions a càrrec dels seus productors artesans.

El saló, organitzat pel Comú d’Ordino amb la col·laboració d’aquesta publicació, se celebrarà el divendres 11 i el dissabte 12 de novembre, al poble d’Ordino en tres espais diferenciats. A l’Era Rossell, hi haurà deu expositors, sis d’ells procedents del Pirineu català, entre els quals destaca L’Escairador, que recupera el cultiu tradicional del blat de moro; l’oli d’El Solà d’Ares, de l’Alt Urgell; o el caviar de la Vall d’Aran que presentarà Nacarii. Al pati de l’Era, hi haurà un lloc reservat per a la cervesa artesana amb presència de quatre productors nacionals i un del Pallars Jussà, Ctretze Pirineus.

I la sala La Buna es transformarà en un gastrolab amb tastos i xerrades per ampliar el coneixement dels productes de màxima qualitat. Així descobrirem la tòfona de Noir et Blanc amb la xerrada ‘Que no et prenguin el pèl amb la tòfona’, a càrrec de Clara Busom; la xocolata amb ‘Introducció al món del cacau i degustació de delicadeses de xocolata’, amb Xocland; les melmelades artesanes d’El Pastador; els vins d’altura de Casus Belli, o el pa de l’Espícula amb el taller ‘El forn salvatge: tornem a fer el pa com abans’.

Alguns dels criteris que donen valor afegit a aquest saló són la sostenibilitat, amb el compromís de tots els productors i la generació zero de residus, a més del component solidari, amb la donació de l’1% de les vendes a una ONG, que en aquesta primera edició serà Unicef. Toni Corominas, director de Menja’t Andorra, ha destacat el fet que tots els tallers són gratuïts i estan oberts a tothom, professionals i públic en general. El programa es pot descarregar en PDF i cal inscripció prèvia per a tots els tallers, escrivint a ordinogourmet@ordino.ad o trucant al 869 500 fins al 10 de novembre.

La Mostra Gastronòmica d’Andorra celebra el 30è aniversari amb la participació dels col·laboradors i el format habitual, en què el públic podrà degustar les diferents propostes d’una vintena de restauradors del país, pastissers i distribuïdors de vins i licors. La cònsol i consellera de Cultura, Eva Choy, ha volgut donar les gràcies a totes les empreses vinculades a la Mostra al llarg d’aquests anys per haver fet possible “un esdeveniment cent per cent de país que ha aconseguit mantenir-se en el temps amb un públic fidel”. El dimarts 18 d’octubre es posaran a la venda les entrades, al mateix preu que en edicions anteriors. La venda anticipada costarà 35 euros; el mateix dia, 40 euros; i un preu únic de 20 euros per als infants de 4 a 12 anys.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt