17
gen.

Andorra és el país convidat de Madrid Fusión 2023

La setmana que ve, del 23 al 25 de gener, Andorra participarà com a país convidat a la nova edició de Madrid Fusión, que es celebrarà al recinte d’IFEMA. Es tracta d’un dels congressos internacionals de referència en el món de la gastronomia.

La presència d’Andorra com a país convidat permetrà continuar treballant en el posicionament i reconeixement de la gastronomia d’alta muntanya. Durant el mes de setembre 2022, ja es va poder donar a conèixer en la marc de l’esdeveniment Andorra Taste, celebrat a Escaldes-Engordany.

Enguany, el congrés comptarà amb 190 expositors i preveu acollir més de 20.000 visitants, convertint-se així en un aparador perfecte per promoure la nostra gastronomia.

En aquesta ocasió, Andorra comptarà amb un estand de 24 m² emplaçat al pavelló 14. En aquest espai, es podrà gaudir de degustacions elaborades amb productes d’Andorra com: embotits, formatges, cerveses, mels i licors, entre molts altres. En total, hi estaran representats 14 productors de productes agrícoles i artesans del país.

D’una altra banda, i en el marc del congrés, s’oferiran dues ponències a càrrec de diferents xefs reconeguts del Principat. El primer showcooking, tindrà lloc el dilluns 23 i anirà a càrrec de Dolors Pal, de la Borda Raubert, i de Carles Flinch, del restaurant Can Manel, amb la ponència: “La cuina d’Andorra a través del temps”, un viatge des dels orígens de la nostra cuina fins a les noves tendències, on es continua guardant l’essència andorrana.

L’endemà, serà el torn dels xefs Jordi Grau i Francis Paniego, del restaurant Ibaya (guardonat amb una estrella Michelin), que presentaran una xerrada sobre: “La cuina d’alta muntanya”.

Així mateix, el dilluns s’oferirà un dinar oficial al restaurant del mateix pavelló, elaborat pels xefs andorrans Carles Flinch i Dolors Pal, en què es podran tastar plats de la cuina tradicional de muntanya, maridats amb productes andorrans. En aquest àpat es preveu l’assistència de mitjans de premsa, ponents i congressistes.

Fes el teu comentari