fbpx

Menjat Andorra

La gastronomia del Pirineu, premiada a la 33a edició dels guardons Pica d’Estats

L’article “Por las riberas del Segre. Brindis en la colina del vino“, de Carlos Pascual, ha estat el guanyador de la categoria de premsa escrita d’informació general així com a la del millor treball entre tots els guardonats al 33è Premi Turístic Internacional Pica d’Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, que concedeix el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Així mateix, l’espai televisiu “Food Safari Catalunha chapter 1”, del xef Paulo Coelho Machado Neto, ha estat premiat en la categoria de premsa internacional.

L’article premiat va ser publicat al diari El País el 23 d’octubre de 2021. Pascual hi proposa un viatge turístic per conèixer el patrimoni paisatgístic, monumental, enològic i gastronòmic de la plana de Lleida, que inclou jaciments arqueològics, palaus, castells i monestirs, cellers de vi i productes tan emblemàtics con l’oli, entre altres atractius. El premi al millor treball del certàmen està dotat amb 10.000 €.

El guardó de premsa internacional, atorgat al millor treball publicat o emès a l’estranger i dotat amb 5.000 €, ha estat per a l’espai televisiu “Food Safari Catalunha chapter 1”, presentat pel xef Paulo Coelho Machado Neto i emès el 28 de setembre del 2022 per les cadenes Globo TV Streaming Globoplay i Globo TV Cable Globosat. Es tracta d’un safari gastronòmic pel Pirineu i la plana de de Lleida, en el qual es posen en valor aliments com els formatges i els torrons artesanals, els productes de l’horta i les plantes silvestres, l’oli d’oliva i la ratafia, entre altres. El jurat ha destacat que el programa té un milió i mig de seguidors.

Fora de l’àmbit gastronòmic, el premi de premsa especialitzada (dotat amb 5.000 €) ha recaigut en l’article “El romànic a l’alt país d’Urgell“, de l’andorrà Albert Villaró, publicat a la revista Descobrir Catalunya el gener del 2022. El reportatge se centra en la diversitat de temples romànics d’aquesta comarca, des de la catedral de la Seu d’Urgell a petites joies rurals quasi desconegudes, aportant també informació pràctica sobre la comarca, com on menjar i dormir, entre d’altres.

El Premi Pica d’Estats s’ha consolidat com un element clau per difondre i aportar prestigi i reconeixement al patrimoni natural, paisatgístic, cultural, històric i gastronòmic de les comarques lleidatanes.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt