fbpx

Menjat Andorra

Andorra Taste, el primer congrés del món dedicat a la cuina d’alta muntanya

Aquest dilluns s’ha presentat al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany l’Andorra Taste, que segons els seus organitzadors serà el primer congrés del món dedicat a la cuina d’alta muntanya. L’esdeveniment tindrà lloc del 14 al 18 de setembre i tindrà un format mixt, amb unes jornades professionals i una fira dirigida al gran públic.

El ministre de Turisme, Jordi Torres, ha argumentant que “la cadena de valor de tot el procés gastronòmic, des de l’agricultura fins al moment de cuinar i servir un plat, fa treballar molts sectors econòmics que hem de cuidar, professionalitzar i elevar a nivells d’excel·lència”. Així mateix, ha expressat el desig que aquesta iniciativa, sumada a d’altres de públiques i privades, contribueixin a posicionar Andorra com una destinació de referència de la cuina d’alta muntanya.

Entrant en matèria, ha explicat que en aquesta primera edició tindrà com a territori convidat els Andes, amb presència de xefs de Colòmbia, com Aníbal Criollo, d’Equador, cas de Samuel Ortega, i de Xile, com Rodolfo Guzmán, i que es concedirà el Premi Andorra Taste, en reconeixement a la trajectòria professional de cuiners que hagin fet grans aportacions a la història de la gastronomia. En aquesta ocasió serà per a Michel Bras, del restaurant Bras de Laguiole, a França, amb dues estrelles Michelin, creador d’una cuina nítida, minimalista, sensible, rigorosa i amb una respecte extrem per l’estacionalitat dels productes i un fort arrelament al territori.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha destacat el fet que l’esdeveniment s’ha programat amb tota la intenció en temporada baixa, fora de l’època nival. Per la seva banda, Benjamín Lana, director general de Vocento Gastronomía, ha explicat que el certamen se centra en la cuina d’alta muntanya però també en la de territoris en condicions ambientals extremes, com pot ser per exemple Suècia, i ha llançat la idea, espontània, segons ha dit, d’acabar aprovant un manifest, “el manifest Andorra”.

Lana també ha destacat la participació de l’eslovena Ana Roš, escollida millor cuinera del món el 2017 per The World’s 50 Best Restaurants, dels danesos Mette Helbaek i Flemming Hansen, de Nacho Manzano, del trio de Disfrutar, de Fina Puigdevall, d’Óscar García, de Diego Herrero i d’Albert Boronat. El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, al seu torn, ha esmentat els cuiners andorrans, com Carles Flinch, Miquel Canturri, Dolors Pal i Marcel Besolí, i els xefs amb restaurants al Principat com Francis Paniego, Jordi Grau, Nandu Jubany o Oriol Rovira.

Andorra Taste està organitzat per Andorra Turisme i Vocento Gastronomía – Grupo GSR i patrocinat pel Comú d’Escaldes-Engordany.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt