fbpx

Menjat Andorra

El Noma, votat cinc vegades millor restaurant del món, tancarà el 2025

El Noma de Copenhaguen (Dinamarca), cinc vegades escollit com a millor restaurant del món, tancarà definitivament el 2025 per convertir-se en un centre d’investigació gastronòmica, segons informa el diari The New York Times.

El restaurant va ser el número 1 de la llista The World’s 50 Best Restaurants el 2010, el 2011, el 2012, el 2014 i, després d’un canvi d’ubicació, un altre cop el 2021. Abans de tancar té previst traslladar-se provisionalment a Kyoto (Japó) la primavera que ve, concretament del 15 de març al 20 de maig.

Els motius esgrimits pel xef executiu són que amb els seus horaris extenuants i la seva intensa cultura laboral, ha arribat a un punt de ruptura: “És insostenible”, afirma René Redzepi. En altres paraules, el que vol el xef és “treballar menys”, assegura. La idea és voltar pel món per aprendre sobre diferents ingredients i tècniques, ocasions que aprofitaran per obrir pop-up restaurants, és a dir, establiments provisionals, amb data de caducitat.

Aquesta transformació de restaurant a laboratori culinari recorda a la d’El Bulli de Ferran Adrià, que va cessar operacions el 2011 per obrir com a espai de recerca amb el nom elBulli1846.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt