fbpx

Menjat Andorra

S’impulsarà una ruta pastoral entre Andorra i l’Arieja

La presidenta del Consell Departamental de l’Arieja, Christine Téqui, ha visitat dijous amb part del seu equip el Principat d’Andorra, on han estat rebuts per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, el titular de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, la de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i la de Cultura i Esports, Sílvia Riva, l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, i diversos tècnics.

La reunió s’ha centrat a impulsar iniciatives compartides al voltant de l’agricultura, el turisme i el patrimoni cultural. Entre altres, s’estudia la possibilitat de desenvolupar una ruta transfronterera relacionada amb el pastoralisme per posar en valor el seu efecte en la conservació de la biodiversitat i del paisatge, i alhora per donar a conèixer l’ofici dels pastors i vaquers i el treball que fan per assegurar les rutines del bestiar.

La ministra Calvó també ha exposat que properament el Principat presentarà candidatura al programa Sistema de Patrimoni Agrícola d’Importància Mundial (SIPAM) de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, que recull paisatges naturals i pràctiques agrícoles que generen mitjans de vida en àrees rurals, combinant biodiversitat, ecosistemes resilients, tradició i innovació. La candidatura s’ha treballat transversalment amb els comuns i l’Associació de Pagesos i Ramaders.

Paral·lelament, ambdues delegacions han abordat la possibilitat d’establir itineraris culturals i turístics per potenciar els productes agrícoles i artesans de les dues zones, establint sinergies i col·laboracions que traspassin la frontera. En aquest sentit, s’ha convidat a la delegació francesa a participar a la Fira d’Andorra la Vella d’enguany, i es buscaran fires franceses on promocionar-hi els productes andorrans.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt