fbpx

Menjat Andorra

La Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible

La Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible. Aquesta és la marca que el Comú ha donat a conèixer aquest 14 de juny i que pretén posar la cuina en el centre d’un conjunt de polítiques turístiques, educatives, de sostenibilitat, de creixement econòmic… L’estratègia girarà al voltant d’aquest eixos, que al llarg de les properes setmanes i mesos es plasmaran en accions concretes:

  1. Investigar la situació actual de la gastronomia a la Massana
  2. Donar valor a la cuina tradicional, de temporada i al producte local
  3. Alinear-se amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS)
  4. Identificar elements de millora
  5. Reforçar els programes i les certificacions existents al Principat
  6. Fer sostenible la marca La Massana Fogons
  7. Preparar guies especialitzades per a l’ús del gremi restaurador i hoteler
  8. Formar com a pilars d’aquesta estratègia els nostres aliats en el sector restaurador i hoteler, facilitar cursos
  9. Involucrar els infants i les escoles en diferents aspectes, entre els quals l’educació en la reducció del rebuig alimentari
  10. Involucrar la població per mitjà de campanyes de conscienciació

Aquest vídeo penjat al canal de YouTube del Comú ofereix un tastet de la proposta:

“Desenvoluparem l’estratègia en set etapes, durant un període de 18 mesos, en les quals a banda dels establiments de restauració també volem implicar a tota la ciutadania, a través de programes formatius”, ha explicat el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà. El conseller ha remarcat que el sector de la restauració és un actiu estratègic dins la parròquia i tindrà un paper destacat en aquest projecte, ja que més d’un terç de la despesa d’un turista es destina al menjar. Per portar a terme aquesta estratègia, el comú compta amb la consultoria de Win&Green.

De moment, ja es pot trobar a les oficines de turisme de la Massana un plànol amb tots els restaurants de la parròquia (ni més ni menys que 87!), productors artesans (6) i botigues gastronòmiques (3) i els mesos de juliol i agost es podrà visitar al vestíbul de les Fontetes l’exposició de fotos fetes per instagramers.

La presentació ha comptat amb un show cooking a càrrec de Gastrgasm (els cuiners Arnau Grau i Marc Dias), que han demostrat que la gastronomia sostenible és innovadora, creativa i variada, i que el producte de proximitat i les receptes d’aprofitament hi tenen un paper cabdal.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt