fbpx

Menjat Andorra

La mel i les trumfes d’Andorra estaran protegides amb un distintiu de producte autòcton

El Reglament sobre el règim de qualitat controlada d’Andorra i sobre els termes descriptius “Producte d’Andorra”, “Producte elaborat a Andorra” i “Recepta Tradicional d’Andorra”, aplicables als productes agraris i alimentaris, aprovat avui per part del Govern a proposta de la ministra Silvia Calvó, diferenciarà els productes originaris produïts íntegrament a Andorra i els productes transformats a Andorra que contenen en la seva composició ingredients procedents d’altres territoris, garantint la qualitat de la seva producció.

Tal com ha expressat la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, els consumidors podran identificar els productes locals que, d’una banda, es diferencien qualitativament dels productes convencionals i que, de l’altra, responen a altres valors cada vegada més apreciats per la ciutadania, com són la producció local i de proximitat.

El Reglament desenvolupa el marc normatiu de la Llei de la producció ecològica i dels règims de qualitat dels productes agraris i alimentaris i unifica i adapta la normativa vigent que regula la producció de carn i vins sota règims diferenciats de qualitat controlada. A més, amplia i regula aquest règim de producció diferenciada de qualitat controlada a dos altres productes autòctons com són la mel i les trumfes.

Així mateix, estableix els criteris i els drets d’ús del terme “Producte d’Andorra”, referint-se als productes agraris i alimentaris (transformats o no), obtinguts a partir de matèries primeres produïdes íntegrament a Andorra. Pel que fa a “Producte elaborat a Andorra”, s’estipula que siguin aquells productes alimentaris assolits a partir de matèries primeres foranes que són transformades a Andorra. Finalment, quan al terme “Recepta Tradicional d’Andorra”, es refereix als productes alimentaris elaborats d’acord amb la tradició i la cultura culinàries andorranes.

La ministra Silvia Calvó, ha afirmat que el text normatiu i la imatge gràfica proposada per als diferents segells s’han treballat prèviament amb els sectors concernits, en particular amb els productors associats a la marca col·lectiva Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra i amb l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA).

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt