fbpx

Menjat Andorra

Menja, beu, comparteix a les xarxes

Si ets cuiner, crític gastronòmic, foodie o si simplement t’agrada compartir la teva passió per la cuina a les xarxes, segur que utilitzes emoticones de menjar. Però et satisfà l’oferta? Trobes el que busques? Per exemple, si parles de bolets l’única opció que tens és fer servir l’emoticona 🍄, el reig bord (Amanita muscaria), que no és precisament una delícia culinària. I ara que venen festes, si volem representar un àpat nadalenc tenim pocs recursos: tenim el 🦃, les 🥂 i poca cosa més.

Quantes emoticones o emojis de menjar existeixen? Depèn. Depèn de la plataforma (els teclats d’Apple i de Samsung, xarxes com Facebook i Twitter, Google…), depèn del què entenguis per menjar (si hi inclous coberteria i cristalleria, plantes…) i depèn del moment (en van sortint de nous, uns 60 l’any).

A Whatsapp, per exemple, hi ha 123 emoticones a la secció de menjar, però hi podem afegir 😋, 🥵 (per indicar que el menjar és picant), animals com 🐄 o 🦑, ⛩️ (per representar la gastronomia d’aquell país)… De fet, us animem a ser creatius i a expressar idees combinant icones que per separat tindrien un significat diferent. A l’hora d’utilitzar-les, si no esteu segurs de què representa una icona determinada ho podeu consultar a l’Emojipedia. El seu cercador funciona en els dos sentits: posant el nom del que busques et surt la imatge i posant la imatge et surt el nom del que representa.

I què diuen les emoticones de nosaltres? De com mengem, concretament? Doncs bé, diuen que ens delim pels dolços, el menjar ràpid i la cuina ètnica. Sí, hi ha moltes icones de fruites i verdures, però les deu més utilitzades, al menys segons Delicious Magazine, pertanyen totes a aquests grups (la número 1 és la 🍕).

🍆 i 🍑 són també força utilitzats, però la major part dels cops per a usos extraculinaris (ja ens entenem). 😉

I parlant de pizza i de cuines del món, la gastronomia estrictament andorrana no hi és representada, però hi ha alguns —pocs— elements del nostre entorn: la 🥘 i la 🍤 per la banda de baix i el 🥐 i la 🫕 per la de dalt. Hi ha 🍲, que segons l’Emojipedia s’identifica amb la sopa japonesa nabe, però que també pot representar una escudella. I l’🧄, el 🥩, la 🍯… I des del 2020 hi ha 🫐 com els que a l’estiu i a la tardor trobem als nostres boscos. Però no hi ha el pa amb tomàquet, els canelons ni el porró (reivindicat des de fa anys amb l’etiqueta #PorróEmoji arran d’una iniciativa de la colla gegantera dels Blaus de Granollers).

També hi ha una icona per al 🍷, però no per al blanc o el rosat.

No és just, oi? És clar que no, l’aprovació de nous emojis depèn del Consorci Unicode, un organisme que existeix des de començaments dels anys 90. És un comitè de 20 enginyers informàtics, majoritàriament homes blancs nord-americans que treballen per a companyies com Apple, Google, Intel, Huawei, Facebook o Microsoft. No és exactament una democràcia representativa…

I a tu quines emoticones et sobren? I quines trobes a faltar? I per tu, si Andorra pogués tenir una i només una emoticona, quina hauria de ser?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt