fbpx

Menjat Andorra

El xef francès Michel Bras rep el primer Andorra Taste Award

El xef francès ha recollit aquest dijous l’Andorra Taste Award, el primer guardó del primer Congrés Internacional de Gastronomia d’Alta Muntanya amb un al·legat contra el malbaratament alimentari i en favor de la cuina de muntanya, “la més sostenible, la que més aprofita els aliments”.

El francès ha recollit de mans del ministre de Turisme i Telecomunicacions del Govern d’Andorra, Jordi Torres, i del cònsol menor del Comú d’Escaldes-Engordany, Quim Dolsa, el primer Andorra Taste Award per “descobrir la cuina vegetal al món, per exercir de model a tants altres cuiners sense anar més lluny per l’exemple que hem vist aquí. Porta amb nosaltres dos dies i l’hem pogut veure presenciant les ponències com un congressista més, modest, només parlant per explicar que la cuina és compartir. Un exemple i un honor. El premi més merescut”, raonava el director general de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana.

El cuiner francès ha pujat a l’escenari per recollir el guardó i agrair “no tant el premi, que no m’interessen, sinó la idoneïtat del congrés. La cuina de muntanya és cuina actual i futura perquè és la més sostenible, la que més aprofita els aliments”, comentava. I aprofundia en això: “La cuina de muntanya és respecte, és connexió amb la naturalesa, contra la que no podem fer trampes. Hem de tornar a les estacions, a escoltar el camp, i la gent de muntanya sap fer-ho”.

Bras ha acabat el seu discurs felicitant Vocento Gastronomía i el Govern d’Andorra per la celebració del congrés, però els ha demanat un altre: “Suggereixo un congrés on es parli d’alimentació quotidiana, de la de casa, la de la gent gran o les persones amb discapacitat”. L’aplaudiment més llarg del congrés.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt