fbpx

Menjat Andorra

Biden nomena el xef José Andrés assessor de la Casa Blanca en nutrició

Aquest dimecres, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha nomenat una sèrie d’assessors personals en diferents matèries. Entre ells hi ha el cuiner i activista asturià José Andrés, que es convereix en copresident del Consell de l’Esport, la Forma Física i la Nutrició.

Aquesta organització és un comitè assessor federal que té com a objectiu promoure una alimentació saludable i accessible i l’activitat física per a tots els nord-americans, independentment de la seva formació o capacitat, i amb aquesta renovació Biden pretén, entre altres objectius, ampliar la consciència nacional de la importància de la salut mental pel que fa a la condició física i la nutrició.

En la nota de premsa publicada per la Casa Blanca, es descriu així el cuiner: “José Andrés és un cuiner innovador reconegut internacionalment, autor més venut del New York Times, educador i filantrop. Va ser nomenat una de les ‘100 persones més influents’ per la revista Time el 2012 i el 2018, i va rebre la Medalla Nacional d’Humanitats 2015 del president Barack Obama. Com a xef/propietari del guardonat col·lectiu de restaurants ThinkFoodGroup, Andrés ha estat un pioner de les tapes espanyoles als Estats Units i també és conegut per la seva innovadora cuina d’avantguarda. El 2010 va formar World Central Kitchen (WCK), una organització sense ànim de lucre que utilitza el poder dels aliments per nodrir comunitats i enfortir les economies en temps de crisi. El seu equip va servir més de 3,6 milions de menjars a la població de Puerto Rico després de l’huracà María. Des d’aleshores, WCK està activa en sis continents, servint desenes de milions d’àpats frescos després de desastres naturals i provocats per l’home. En resposta a la pandèmia de la Covid-19, l’organització es va associar amb milers de restaurants, agricultors i líders comunitaris d’arreu del país per combatre la inseguretat alimentària i nutricional, establint les bases per a una política alimentària nacional més intel·ligent (…). Actualment, Andrés i World Central Kitchen treballen a Ucraïna i a quatre països veïns alimentant els refugiats que han fugit de casa seva. Actualment, Andrés és copresident del grup de treball de seguretat alimentària i nutricional del Bipartisan Policy Center, va ser nomenat CEO de l’any pel Washington Business Journal el 2020 pel seu lideratge i impacte en la comunitat empresarial global durant la pandèmia de la Covid-19, i va ser guardonat amb Premi Concòrdia 2021 de la Fundació Princesa d’Astúries per la tasca humanitària de WCK. Com a ciutadà naturalitzat d’origen espanyol, Andrés també ha estat un defensor incansable de la reforma migratòria.”

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt