fbpx

Menjat Andorra

Núria Bonet, guanyadora del Premi Revelació del 2024: “Ca la Núria és casa nostra, un projecte professional, però també personal”

Instagram @restaurant_calanuria

Núria Bonet, xef i propietària del restaurant Ca la Núria a Bellver de Cerdanya, ha estat guardonada amb el Premi Revelació 2024 als Premis Nacionals de Gastronomia. Aquesta distinció, atorgada per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, reconeix el treball i la dedicació de Bonet després de catorze anys des de l’obertura del seu primer restaurant.

La gala, celebrada dijous passat als Jardins del Palau de Pedralbes de Barcelona, va reunir més de 700 persones del món de la gastronomia, la cultura i la indústria catalanes. Núria Bonet, que ha treballat amb reconeguts xefs com Ferran Adrià i Nandu Jubany, va decidir tornar al seu poble natal per obrir un establiment propi l’any 2010.

De Bellver a Puigcerdà i tornar: una trajectòria d’èxit

El projecte de Bonet va començar modestament amb un petit restaurant a Bellver de Cerdanya, on treballaven només dues persones i mitja. La bona acollida de l’establiment la va animar a obrir-ne un segon a Puigcerdà cinc anys després.

Durant la pandèmia, van tancar els dos restaurants per concentrar-se en una nova ubicació: l’antiga Torre Biayna, una casa singular de 1930 a Bellver de Cerdanya. Aquesta nova fase del projecte ha permès a Bonet crear un espai únic, tant professional com personal.

El restaurant, a l’antiga Torre Biayna. Instagram @restaurant_calanuria

Cuina tradicional i producte de proximitat

La cuina de Ca la Núria es basa en la cuina catalana tradicional, però amb un toc modern i cuidat. Se centra en els sabors de la infància amb productes de proximitat, incloent-hi els dels seus propis horts. Aquest enfocament permet a Bonet mantenir un contacte directe amb els clients i adaptar-se a les seves sensacions i preferències. La combinació de cuina tradicional i producte local és clau per a l’èxit del restaurant.

Núria Bonet assegura que aquest reconeixement és un gran honor i motiu de celebració per tot l’equip de Ca la Núria i els seus clients habituals. “Estem molt emocionats i molt contents per aquest reconeixement i per poder formar part d’aquesta història”, afirma Bonet.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt