fbpx

Menjat Andorra

Malbaratament zero

El predomini del ‘plant-based’, tendències que marcaran el futur en restauració

La divisió de restauració d’Unilever presenta Future Menus 2023, un complet informe en què s’analitzen les vuit tendències en restauració que s’imposaran en els propers anys. L’informe s’ha presentat aquest mes de març en un esdeveniment global amb xefs i experts del sector de tot el món, que ha tingut lloc a The Hive, el centre d’R+D d’Unilever, situat als Països Baixos.

L’informe, dut a terme per per la prestigiosa consultora Kantar, ha estat elaborat a partir de l’opinió de 1.603 xefs de 21 països; l’anàlisi de fins a 77.000 paraules clau relacionades amb el món de l’alimentació; més de 25 informes sobre tendències alimentàries i menús, i entrevistes amb més de 20 experts de tot el món, entre elles, tres companyies especialitzades en la producció d’aromes i 270 xefs d’UFS de tot el món.

Una de les conclusions de l’informe apunta que 1 de cada 4 professionals de restauració canvia el menú dels seus restaurants en funció de les tendències del moment. Principalment, el professional cerca tècniques de cuina, ingredients i receptes per crear nous plats. Aquest informe “Menús del Futur” ajuda a identificar aquestes tendències ia posar-les en pràctica als seus restaurants, mitjançant les receptes, tècniques i formació que incorporen.

L’informe assenyala l’ús d’ingredients més nutritius i sostenibles, el plant-based, combinat amb tècniques culinàries que aportin un valor afegit als plats i que també proporcionin un equilibri de sabors, com algunes de les principals tendències que marcaran el rumb de les cuines.

Les vuit tendències escollides pels xefs per a xefs han estat les següents:

  • Menús amb mínim desaprofitament: plats basats en un ús intel·ligent dels ingredients i recursos per ajudar a reduir els residus.
  • Menjar casolà modernitzat: noves interpretacions de plats i ingredients tradicionals.
  • Aliments per sentir-se bé: opcions alimentàries delicioses que afavoreixen de manera natural l’equilibri de l’estat d’ànim, el cos i l’esperit.
  • Pur i salvatge: utilitzar de manera creativa ingredients naturals però desconeguts que mostrin la varietat de la natura. Això ofereix nous avantatges de sabor, salut i sostenibilitat als comensals.
  • Verdures irresistibles: crear plats saborosos, sans i sostenibles a base de vegetals. Les verdures poden ser increïblement saboroses quan es cuinen utilitzant tècniques culinàries variades, amb les salses i els ingredients adequats.
  • Contrastos de sabor: experiències culinàries que desperten el màxim compromís sensorial i una profunda satisfacció amb barreges diferents, de vegades atrevides i contrastades.
  • Proteïnes conscients: utilitzar fonts de proteïnes alternatives, sanes i sostenibles, de manera saborosa i creativa. Permet als comensals que volen reduir el consum de carn incorporar més proteïnes a la seva dieta i gaudir del seu gran sabor i aroma.
  • Noves maneres de compartir: compartir aliments saborosos, divertits i alegres. Tothom agafa de la taula allò que li ve de gust per gaudir d’una experiència gastronòmica inclusiva.

La companyia ha destacat durant la presentació que la incorporació d’aquests nous hàbits i tendències contribuirà de manera molt significativa a millorar les dietes mitjançant una nutrició positiva; a reduir l’impacte mediambiental de la cadena alimentària mundial i suposarà un espai addicional per avançar cap a una sostenibilitat més gran en el servei alimentari. En definitiva, pretén inspirar els plats de l’avui i del demà alhora que capacita els professionals i té cura de l’impacte mediambiental.

1 comentari a “Malbaratament zero”

  1. Pingback: Gastronomia Sostenible - Menjat Andorra

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt