fbpx

Menjat Andorra

La fusió dels sabors

“Com la cuina de fusió està canviant el món de la gastronomia”

La cuina de fusió és una tendència que els últims anys l’han adoptat molts xefs arreu del món on, mitjançant la combinació de diferents tècniques culinàries amb ingredients i cultures diverses, s’elaboren nous plats que fusionen sabors, creant a la vegada, noves experiències que neixen de la invenció d’aquesta barreja.

Aquest concepte va començar a desenvolupar-se als Estats Units als anys 70 i a poc a poc s’ha anat introduint en la cuina de molts restaurants que, d’alguna manera, s’adapten als canvis que demanda una societat que cada cop, és més exigent i busca viure una experiència gastronòmica única, diferent i personalitzada.

Però, com es fa la cuina de fusió? El que cal tenir molt clar és que s’ha de tenir un gran coneixement de les cultures que es vulguin fusionar per aconseguir bons resultats. De res serveix ser un expert en cuina tradicional mediterrània si la fusió es fa amb una cuina asiàtica que no es controla per desconeixement.

El més important és, tenir molt clar quines són les bases perquè la combinació de sabors de dos països diferents, funcioni. Per exemple, és rellevant utilitzar un plat tradicional com a base i posteriorment, incorporar ingredients d’un altre país per aconseguir una barreja de sabors únics.

Es poden crear tants tipus de cuina de fusió com diferents gastronomies existeixin al món. La ment humana no té límits i la creativitat, el coneixement i la capacitat d’innovar juguen un paper molt crucial. Es poden crear noves receptes combinant plats més tradicionals amb les tècniques més avantguardistes i fer màgia.

Gastronomia de fusió

Per exemple, la cuina Nikkei és una gastronomia de fusió molt coneguda que barreja sabors del Perú i del Japó. Normalment són plats molt frescos o lleugers, on els cítrics, les salses i el peix cru s’uneixen per sorprendre els paladars més exigents.

A Andorra el restaurant Wakatai Nikkei o el Red Bar del Casino Unnic fan aquest tipus de fusió, oferint una experiència gastronòmica totalment diferent, on la combinació d’aquestes dues cultures, aporta una explosió de sabors, difícil de trobar en altres restaurants.

També tenim el restaurant Japo Mex, en aquest cas, la fusió es fa amb cuina Japonesa i Mexicana. O el Restaurant Babek, on combinen la cuina d’ Orient Mitjà amb la mediterrània i amb molta brasa. 

Cultures totalment diferents que, si s’uneixen amb els ingredients i sabors adequats s’elaboren plats marquen la diferència respecte a una proposta gastronòmica més convencional o tradicional on hi ha massa competència i és difícil diferenciar-se.

Altres estils d’aquest tipus de cuina, Tex Mex, on es mescla la gastronomia d’Estats Units amb la Mexicana, la Itameshi on es fusiona la cuina Japonesa amb la Italiana, la Balti que neix de la connexió gastronòmica entre Gran Bretaña i la India o la Criolla que barreja Europa, Àfrica i Amèrica.

En definitiva, davant un consumidor cada cop més exigent que busca viure experiències úniques i diferents,  i un sector amb molta competència, és de vital importància renovar-se i estar al corrent de les últimes tendències que al cap i a la fi, posiciona i fidelitza al client i converteix un establiment en un lloc de referència, guanyant-se un lloc a mercat.

A Menja’t Andorra entenem la importància de comunicar a través del màrqueting de continguts i l’ús de les xarxes socials per destacar en el sector. Elaborem estratègies totalment personalitzades per assolir objectius davant un mercat cada cop més competitiu.

Estem compromesos en ajudar-te per crear una experiència culinària única i atractiva amb continguts de qualitat on l’estètica, la identitat del negoci i el posicionament atraguin el teu client ideal.

Pots contactar amb nosaltres si desitges rebre informació dels nostres serveis o una proposta personalitzada.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt