fbpx

Menjat Andorra

Treball manual i respecte pel territori a la Mostra de Productes Agrícoles i Artesans

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a illa Carlemany la 9a Mostra de Productes Agrícoles i Artesanals d’Andorra. Ha estat l’esperat retorn d’un esdeveniment que l’any passat es va haver de suspendre per les restriccions motivades per la Covid.

Els objectius de la mostra —que els tuiristes coneguin el producte autòcton però també donar-lo a conèixer entre la gent que viu a Andorra— s’han complert amb escreix. Segons els paradistes hi han passat molts clients del país que ja coneixen el producte i volen reomplir la despensa i visitants que s’han trobat les parades tot passejant pel centre comercial i que han trobat coses noves a tastar i petits obsequis per dur als de casa.

La inauguració, divendres, va comptar amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i del director del Departament d’Agricultura del Govern d’Andorra, Josep Maria Casals. Calvó va assegurar que “la Mostra tanca una setmana dedicada al producte del nostre país, amb la Fira d’Andorra la Vella i la Fira del Bestiar. És una mostra de la qualitat i la diversitat de productes que ofereix Andorra. I també s’emmarca en el Shopping Festival en tant que inclou un ventall de productes propis que es presenten i ofereixen al turista”.

Engany hi havia representades set empreses: les cerveses de Cervesa Alpha, les confitures i melmelades de Casa Gendret,  la xocolata de Xocland, els cosmètics de Pocions de Lluna Nova, els sabons artesans de Capricho de Luna, els coixins i mantes de llana d’ovella de Vital i el food truck de Lluís Dejuan, aparcat a l’entrada del centre comercial a l’avinguda de Carlemany, on es poden comprar productes d’alimentació de molts altres productors del país.

Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra és una marca que agrupa els productors locals que comercialitzen productes agraris o derivats de l’agricultura produïts artesanalment. Actualment està constituïda per 30 productors. La Mostra esta organitzada pel Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat dins de la seva política de promoció del producte agropecuari del país, i compta amb la col·laboració del centre comercial illa Carlemany i d’aquesta publicació, Menja’t Andorra.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt