fbpx

Menjat Andorra

Desafiant els teus sentits: Un tast de vins a cegues

Una la proposta d’Emmanuel López a les jornades d’Ordino Gourmet

Emmanuel López és un professional que ha dedicat la seva carrera a la gestió i l’especialització en el món dels vins.  Actualment, és mànager especialista en vins a Bomar amb una gran experiència en aquesta àrea i un profund coneixement de les varietats, regions vinícoles, processos de producció i maridatges, amb una capacitat per identificar les característiques úniques de cada vi el converteixen en una autoritat en la degustació i selecció de vins adaptat a totes les necessitats.

Ell és un apassionat comunicador compartint la seva passió pels vins a través de formacions, tastos, presentacions i esdeveniments. En aquesta ocasió, tenim el plaer d’entrevistar-lo perquè serà la persona que s’encarregarà del Tast de vins a l’Ordino Gourmet, amb una proposta per deixar anar els sentits.

Explica’ns, qui ets, què et va inspirar i com vas iniciar la teva carrera en el món del vi?

Soc Emmanuel López, vaig néixer a Palmira, Mendoza (Argentina) on el vi forma part cultural i econòmicament en el dia a dia. Tant és així que em vaig decantar per estudiar un batxillerat vitivinícola a Don Bosco, i des de llavors, no he deixat de formar-me i dedicar la meva trajectòria professional cap aquest sector.  

Què significa per a tu ser part de la Mostra Gastronòmica d’Ordino i tenir la idea d’oferir un tast a cegues?

És un plaer poder participar en una Mostra tan emblemàtica per al país i poder donar un prisma diferent de la percepció dels vins sense estar condicionats per les etiquetes. (Sí, és un factor que influeix MOLT tant en l’elecció com en la percepció.)

Quins vins has seleccionat per aquest tast a cegues i perquè has triat aquests en concret?

La intenció ha sigut buscar vins amb contrastos molt marcats perquè els participants puguin aguditzar els seus sentits.  Es tracta de donar-se compte que, al final, és un exercici que fan diàriament: veuen, oloren, proven i jutgen.

Emmanuel López Mànager de vins a Bomar

Quina preparació requereix fer un tast a cegues i quins desafiaments poden sorgir en aquest tipus de proposta?

En l’àmbit professional un tast a cegues requereix molt entrenament  a l’hora de tastar, però al mateix temps, aquest entrenament ha d’anar acompanyat d’una teoria per poder acompanyar el registre olfactiu amb la part més teòrica; podent descartar zones, varietats, etc.

La idea del tast a cegues és poder fer un judici més analític del vi i també, des del perfil del “consumidor” servirà per reflectir el que ens agrada i el que no, sense que aquesta decisió estigui condicionada per perjudicis que podem haver adquirit al ver les etiquetes.

Com guiaràs als participants a través del tast a cegues?

Això ho veurem al tast ;). Així que a tots els amants del vi, us recomano fer la inscripció com més aviat millor perquè no us quedeu sense plaça.

Consulta el programa aquí

Quins consells els donaràs per a gaudir de l’experiència al màxim?

Els diria que es relaxin i que cap apreciació és dolenta. Els sentits estan relacionats amb els records i cadascun té els seus.

Quins aspectes específics dels vins es destaquen en un tast a cegues i com ajudaràs els assistents a identificar-los?

Ens centrarem en poder posar paraules a les sensacions, que no sempre és fàcil.

Què creus que els participants podran aprendre i emportar-se d’aquesta experiència a cegues?

Penso que podran pensar que “res és el que sembla” i quan més obrim el nostre registre més coses podem descobrir.

Què esperes que la gent recordi després del teu tast a cegues?

M’agradaria que s’emportessin l’aprenentatge de què ningú ha de dir o decidir què és el que els ha d’agradar o no, perquè no hi ha res escrit sobre els gustos. No existeix cap vi dolent o bo sinó un vi que agrada o no agrada. Hi ha més moments, estats d’ànim i persones que vins al mercat.

Com definiries la relació entre el vi i la gastronomia, i com es pot millorar l’apreciació dels plats amb una selecció de vi adient?

El vi s’integra dins de la gastronomia com a un ingredient més en l’experiència gastronòmica. En el cas que em concerneix, sempre és important que existeixi una harmonia perquè el menjar no passi per sobre del vi o viceversa.

Finalment, què et motiva i et manté apassionat pel món del vi i la sommelieria, i com transmetràs aquesta passió als participants del teu tast a cegues?

M’apassiona continuar aprenent sobre el món del vi perquè és infinit. Sempre hi ha coses per aprendre. I quan a algú li agrada el que fa, crec que és més fàcil transmetre aquesta passió. I sense cap mena de dubte, a mi m’encanta el que faig.

✍️ Inscripcions gratuïtes al Tast de vins a cegues enviant un email a ordinogourmet@ordino.ad | Aforament limitat

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt