fbpx

Menjat Andorra

Alimentació en temps de confinament

Ja portem més de tres setmanes de confinament i la nostra manera d’alimentar-nos ha anat evolucionant des de la fal·lera inicial per fer tot tipus de pastisseria i pa casolà, passant per les poques ganes de cuinar, l’avorriment i l’ansietat per picotejar, a la preocupació actual per la factura que pugui passar el gran o petit desordre alimentari pel que respecta a la nostra salut i forma física.

És moment, ara sí, si no ho hem fet ja, d’aprofitar aquesta situació per treballar per nosaltres, per la nostra salut i la dels nostres.

Per on comencem?

Doncs planificant els nostres menús setmanals en base a quatre criteris:

  • Incloure vegetals en cada àpat i de manera significativa
  • Llegums i cereals integrals més de dos cops per setmana 
  • Cuidar i alternar la proteïna: carn, peix , ous i llegums 
  • Afegir greixos saludables: oli d’oliva, fruits secs, llavors, peix blau 

També organitzant una compra sana i sostenible amb productes frescos de temporada i proximitat, que es puguin comprar a granel i evitant aliments superflus ensucrats i amb poc contingut en nutrients.

I finalment aprenent a gestionar la relació entre les emocions i els aliments. La xocolata, el vi, els fruits secs, el formatge… ens atrauen especialment en determinats moments i situacions, la clau està en considerar-los petits plaers i envoltar-los d’emocions positives.

No sabem quan temps estarem així, però sí que sabem que menjar bé ens farà estar millor ara i després. Cuidem-nos i cuidem els nostres!

Marta Pons Jansana, dietista nutricionista 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt