fbpx

Menjat Andorra

Què vol dir menjar bé?

Què vol dir menjar bé? Cada persona donarà una resposta diferent a aquesta pregunta.

Menjar bé pot ser sopar a un restaurant amb estrella Michelin on ens serveixin elaboracions fruit d’una creativitat desfermada, que facin volar pels aires tots els conceptes preestablerts del que significa la cuina i ens facin experimentar sensacions insospitades.

Menjar bé també pot ser anar a aquell restaurant amb solatge on amb el pas del anys les estovalles s’han anat esfilagarsant però les receptes s’han anat perfeccionant fins a adquirir aquella qualitat i fiabilitat que no es pot aconseguir amb presses, i on la mestressa i els cambrers ens tenen tan vistos que ens tutegen i són gairebé com de la família.

Menjar bé pot ser entaular-se com qui se’n va vacances: per una llarga temporada. Demanar un primer i un segon regats amb un bon vi i unes postres rematades per un cafè ben concentrat. I allargar l’àpat amb un digestiu i una xocolatina, i si ens engresquem encara amb un altre cafè, i veure passar les hores de manera lenta i plàcida, i qui dia passa any empeny.

Menjar bé pot ser fer un mos de qualsevol manera, improvisant a casa piscolabis amb els recursos disponibles al moment. O endrapant en una parada de carrer un plat ràpid de gust explosiu, possiblement exòtic i picant, que desperti els sentits i ens permeti seguir anant d’un lloc a un altre, giravoltant, menjant-nos la nit a queixalades.

Menjar bé, encara, pot ser ingerir plats saludables, que no ens inflamen, que ens proporcionen les dosis justes de serenor i energia, que s’ajusten a la nostra particular constitució, que ens fan bé. I que també satisfan la nostra consciència perquè estan elaborats amb productes de quilòmetre zero i de comerç just, per emprenedors petits, artesans, enamorats del que fan.

Menjar bé pot ser totes aquestes coses i moltes més. Al Menja’t Andorra volem parlar de totes ells. De maneres de menjar diverses, complementàries, potser fins i tot contradictòries. I és que ja ho dèiem al principi: hi ha tantes maneres d’entendre què és menjar bé com persones…

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt